Bezienswaardigheden Limburg

Onze camping is gelegen in de gemeente Roerdalen, Midden-Limburg. De gemeente bestaat uit: Vlodrop, Herkenbosch, Melick en St. Odiliënberg welke verbonden zijn door de meanderende rivier de Roer. Posterholt met Montfort worden verbonden door de Vlootbeek welke dicht bij de grens met Duitsland begint en dan bij Linne uitmondt in de Maas.

Duitsland en België liggen dichtbij en de stad Roermond met zijn watersport mogelijkheden en het witte stadje Thorn liggen op een steenworp afstand.

Nationaal Park de Meinweg ligt op slechts 10 minuten fietsen van onze camping. Een prachtig natuurgebied met divers landschap!

Roerdalen is ook een van de acht gemeenten in het Waardevol CultuurLandschap Midden-Limburg (WCL). Een WCL is een gebied met uitzonderlijke natuur- en landschapswaarden, en een grote recreatieve aantrekkelijkheid.

Op ongeveer 1,5 km afstand van onze camping vindt u o.a. een supermarkt, bakker en slagerij. In de nabije omgeving zijn vele lekkere restaurants waar u een hapje kunt eten. 

Ontdek ook ‘Ricky’s Pizzabar’ gelegen op ons eigen camping terrein. Geniet van vers gemaakte pizza’s uit onze Italiaanse steenoven!

Onze camping is de perfecte uitvalbasis voor het bezoeken van diverse bezienswaardigheden in Limburg.

Fietsen en wandelen in onze directe omgeving

Nergens in Nederland is zo’n aaneenschakeling van verschillende landschappen te bewonderen. Heidevelden, bossen, rivierdalen en weidelandschappen stralen een serene rust uit. Voor wandelaars en fietsers zijn er tal van mogelijkheden, ontdek de afwisselende natuur en de lieftallige dorpjes en historische bezienswaardigheden. Midden-Limburg biedt een uitgebreide fietsknooppunten netwerk en verschillende wandelroutes langs de vlootbeek, en het roer- en kerkenpad.

Bovendien bevindt zich het prachtige Nationaal Park de Meinweg op slechts 2,5km van onze camping en ligt het bekende Pieterpad op slechts 800m afstand.

Onze camping is de perfecte uitvalbasis voor het bezoeken van diverse bezienswaardigheden in Limburg.

Jaarlijkse fietsvierdaagse

Jaarlijks organiseert de stichting ‘Fietsvierdaagse De Roerstreek‘ in de maand augustus fietstochten door het unieke Midden-Limburgse landschap. Enkele routes zijn grensoverschrijdend, zij voeren voor een gedeelte door het Duitse landschap.

Voor elke dag zijn er andere routes uitgezet met een afstand van 30, 45 of 60km. De start is in het dorpje Sint Odiliënberg, op slechts 3km afstand van onze camping. Rondom de fietsvierdaagse is het altijd gezellig op onze camping, jaarlijks trakteren wij onze gasten traditie getrouwen op heerlijke Limburgse vlaai!

De fietsvierdaagse vindt in 2024 plaats van 6 t/m 9 augustus.

De Roerstreek fietsvierdaagse behoort tot een van de grotere fietsmeerdaagsen van Nederland. Kosten voor het deelnemen aan de fietsvierdaagse bedragen €4,00 voor één dag of €13,00 voor 4 dagen.

De historische stad Roermond

Roermond of in het Limburgs ‘Remunj’ is een prachtige stad in Midden-Limburg, op slechts 15 minuten fietsen van Camping van Kempenhof. De historische stad ligt aan de samenvloeiing van de rivieren ‘De Roer’ en ‘De Maas’. In de binnenstad vindt u vele historische gebouwen en monumenten, de stad is rijk aan cultureel erfgoed. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Cuypershuis over de architect ‘Pierre Cuypers’

De binnenstad van Roermond is zeker een bezoekje waard! Bezoek een van de sfeervolle pleinen, geniet van een hapje of drankje aan de Roerkade of kies voor een middagje shoppen in het Designer Outlet Roermond.

Buiten de mooie binnenstad kunt u in Roermond ook terecht voor diverse watersporten. De Maasplassen is het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland!

Het witte stadje Thorn

Op fietsafstand vanaf Camping van Kempenhof (ca. 18km) ligt het unieke en pittoreske witte stadje Thorn, ooit een minivorstendom. Het stadje staat bekend om haar rijke geschiedenis, de historische witgeschilderde huizen en de monumentale panden. Breng een bezoek aan het gemeentemuseum ‘Het Land van Thorn’ en kom alles te weten over de geschiedenis van het pittoreske stadje, bezoek de prachtige Abdijkerk uit de 14de eeuw of geniet op een van de terrassen in het historische centrum.

Maaseik (BE)

Net over de grens, eveneens binnen fietsbereik vanaf Camping van Kempenhof (ca. 26km), ligt in België het stadje Maaseik. Maaseik ligt op de linkeroever van de Maas, tegenover het Nederlands-Limburgse dorp Roosteren. De Maas vormt een uniek landschapselement, dat zich kenmerkt door de natuurlijke vrije loop met mooie meanders, stroomversnellingen, grindbakken en eilanden.

 Ontdek het gezellige centrum, de markt, met cafés en terrassen, waar u met volle teugen kunt genieten van de gemoedelijke sfeer! Ontdek de historische gebouwen en beleef een heerlijk dagje uit!

Bezienswaardigheden in (Midden-)Limburg 

Vele mooie fiets- en wandelroutes | Historische stad Roermond | Het Witte stadje Thorn | Nationaal Park ‘De Meinweg’

Kleine camping 'van Kempenhof'

Familie Schmitz

Groenstraat 49

6074 EJ Melick

(+31) 475 53 74 26

info@vankempenhof.nl

Reserveren?

Vul uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.